Taxaties & inname

Welke omstandigheid er ook toe doet dat u uw inboedel ergens wilt onderbrengen, Onder de Boompjes heeft begrip voor de situatie. Of u nu een inboedel wilt onderverdelen, of wilt verkopen, onze taxateurs kijken samen met u naar de inboedel en adviseren u welke objecten geschikt zijn voor de verkoop via een openbare veiling. In het geval van een openbare veiling gaan goederen naar de hoogste bieder.

Werkwijze
Om in aanmerking te komen voor het veilen van uw inboedel, kunst of antieke zaken zijn er drie verschillende mogelijkheden. Ten eerste kunt u vooraf een foto opsturen. Op basis van de foto ontvangt u een globale taxatie. De taxatie op basis van de foto blijft een indicatie; voor een definitieve waardebepaling dienen de taxateurs van Onder de Boompjes de stukken eerst gezien te hebben.

Een andere mogelijkheid ter taxatie is een bezoek brengen aan het veilinghuis met het betreffende stuk. De taxateurs geven dan ter plekke een taxatie.

Voor bovenstaande zaken zijn wij op afspraak geopend op werkdagen tussen 10:00 en 17:00 uur.  

Gaat het om complete inboedels, of moeilijk vervoerbare zaken? In dat geval brengt de taxateur een bezoek aan huis.

Naast de inname van kunst en antiek verzorgt Onder de Boompjes ook taxaties ten behoeve van verzekerings-, successie- en/of onderlinge verdelingsdoeleinden. Indien gewenst inclusief een rapport.

Tarieven
Taxaties ten behoeve van de veiling zijn te allen tijde vrijblijvend en kosteloos. Indien er sprake is van een rapportage wordt er een tarief gerekend. Voor een prijsopgaaf kunt u telefonisch of per mail contact opnemen.

Leegruiming
Indien er sprake is van een gehele inboedel kan Onder de Boompjes zorg dragen voor een leegruiming waarbij u geen omkijken heeft naar de praktische afwikkeling. Nadat de dierbare spullen uit de inboedel zijn gehaald, wordt er gekeken of de overgebleven goederen een tweede leven kunnen krijgen bij maatschappelijke instanties.

 

Wilt u meer weten?

Laat dan uw gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Maak een afspraak

*
*
*
De velden met een * zijn verplicht